Propojte chytrou domácnost s chytrými automobily

Na začátku ledna letošního roku odstartoval v Las Vegas veletrh elektroniky CES 2020, který nám připravil nejednu novinky a inovaci. Své premiéry se dočkaly také novinky z oblasti automotive nebo smart home. Pojďme se na trendy letošního roku podívat.

Veletrh Consumer Electronics Show, který vypukl 7. ledna v americkém Las Vegas, ukázal hned několik nesmazatelných stop na poli průmyslové automatizace, ale třeba také v elektrotechnice, automobilovém průmyslu a samozřejmě v konceptu smart home neboli chytrých domácností.

Místo termínu „chytrá domácnost“ bychom měli používat spíše označení „chytré město“. Značka Toyota je pro mnohé z nás spojena s automobily. Ale nenechme se zmást. Nyní si vzali designeři a konstruktéři mnohem těžší a propracovanější úkol. Na úpatí známé japonské hory Fudži chtějí vybudovat město Woven City, které změní pohled na koncept chytrých domácností a smart city.

Chytrá domácnost jako standard

Město o rozloze jednasedmdesáti hektarů bude plně soběstačné. Na jeho území se budou prohánět autonomní elektromobily, energii budou dodávat vodíkové články a vlastní řízení bude mít také městský ekosystém. Zdá se vám tato myšlenka jako sci-fi a hra budoucnosti?

Výrobní linka v oboru automotive

Možná. Ale něco podobného jsme říkali i před lety, když jsme poprvé slyšeli o konceptu smart home, o internetu věcí, o wifi termostatu a inteligentní elektroinstalaci. Chytrá domácnost je dnes realita a zažívá doslova boom. Naše firma Novák elektro s.r.o. vám díky chytrému softwaru KNX vytvoří inteligentní domácnost nebo inteligentní elektroinstalace na míru připravené pro vaši kancelář, firmu či ordinaci.

Novák elektro s.r.o. Nebojíme se implementace a inovací pro automotive

Podobné futuristické nápady byly k vidění i v rámci automotive. Audi představilo autonomní elektromobil určený pro městské cestování. Mercedes přišel s automobilem blízké budoucnosti s označením Vision AVTR a „automobilka“ Sony ukázala návštěvníkům svůj prototyp Vison-S s dvěma elektromotory a dojezdem 500 km. Spojování digitalizace s prvky smart home, softwarových řešení a inteligentního systému komunikace se stává trendem nejenom u těchto prototypů.

Stejným směrem jde i naše firma Elektro Novák s.r.o. Nebojíme se implementace a inovace. Vytváříme software pro sběr dat a vyšší řízení pro průmyslové automatizace, elektroinstalace a chytrou domácnost. Spolupracujeme se společnostmi z automotive, strojírenského, potravinářského, chemického a těžebního průmyslu.

Pojďte spolupracovat s námi!

Zpět na výpis aktualit
Zkušenosti, kvalita, certifikáty
Zázemí silné firmy
Působíme po celém světě
Inženýrská řešení na klíč